Šodien es jums pastāstīšu savu neticamo stāstu par to, kā es izglābju savus stādus no melnajām nātrēm un sasniedzu vēl nebijušu augu augšanu. Viss sākās, kad nolēmu izmēģināt jaunu barošanas metodi, kuras pamatā ir trīs dabiskas sastāvdaļas un viena negaidīta garšviela.
Zemes gabals ir vieta, kur var atpūsties dvēsele, ķermenis un lāpsta.
Kādu dienu es pamanīju, ka mani iecienītākie stādi sāk vīt. Lapas sāka dzeltēt, stublāji vājināt, un es sapratu, ka lieta ir netīra. Melnā nātrene ir jebkura stāda ienaidnieks numur viens, un es negrasījos ar to samierināties. Man bija jāizdomā kaut kas jauns un neparasts, lai glābtu savus augus. Nu, kā saka, cīņā par ražu visas metodes ir labas!
Kā es izmantoju mēslojumu:
1. Raugs.
Pirmā sastāvdaļa ir parastais maizes raugs. Tie satur B vitamīnus, aminoskābes un citas labvēlīgas vielas, kas stimulē augu augšanu. 10 gramus rauga atšķaidu 1 litrā silta ūdens un atstāju uz stundu, lai aktivizējas. Tad pievienoju vēl 9 litrus ūdens un aplaistaju stādus. Starp citu, raugs ir kā vitamīns augiem, tikai bez blakusparādībām!
2. Sūkalas.
Otrais komponents ir sūkalas. Tas ir bagāts ar kalciju, magniju un citiem mikroelementiem, kas nepieciešami augu veselīgai attīstībai. Es sajaucu 1 litru seruma ar 9 litriem ūdens un apsmidzinu stādus virsū. Piens cilvēkiem, sūkalas augiem – tā ir tāda simbioze!
3. Sīpolu mizu uzlējums.
Lasi vēl: Es tikai šādi apcepu makaronus un tie iznāk tik garšīgi; Lēta recepte, kurai pat nav nepieciešama gaļa
Trešā sastāvdaļa ir sīpolu mizu uzlējums. Tam piemīt antibakteriālas īpašības un tas palīdz cīnīties pret dažādām kaitēm. 100 gramus sīpolu mizas aplej ar 1 litru verdoša ūdens, atstāju diennakti, filtrēju un izmantoju laistīšanai. Sīpoli vispār ir universāls karavīrs virtuvē un dārzā!
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par populāro šovu “Saimnieks meklē sievu” pēc astoņiem nostrādātiem gadiem
- Cilvēki, kuri aiziet pensijā laimīgi un paliek tādi arī ilgtermiņā, parasti piekopj šos 7 ikdienas paradumus
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs











